BAYBURT / DEMİRÖZÜ - Demirözü Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuzda düzenlediğimiz Okuma Yarışması büyük bir coşkuyla tamamlandı!

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Mrt

12. sınıf öğrencileri için YKS sınavına hazırlık sürecinde motivasyonumuzu artırmak için düzenlediğimiz muhteşem Trabzon gezisini gerçekleştirdik!

Nis

54.sü düzenlenen Tübitak 2204 a araştırma projeleri yarışmasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak Coğrafya alanında 1. olarak finale adımızı yazdırdık. Bölgede yürütülen 3495 proje içerisinden 101’i bölge sergilerine katılmış ve Bayburt Doğa Tarihi Müzesi adlı projemiz alanında derece alarak finale yükselmiştir. Projemizin danışman öğretmeni sayın Ali Turan Ocak hocamıza, proje ekibinde görev alan Ayşegül SATILMIŞ, Burhan BAKIR ve Güler BAYDAN isimli öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

MADDE BAĞIMLILIĞI FARKINDALIK EĞİTİMİ KURSU

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'ı Anma Günü

Mrt

HATİCE AKÇAY HOCAMIZIN ÖNDERLİĞİNDE 11-AL SINIFI İLE OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE İKRAMDA BULUNARAK BERAT KANDİLİNİ KUTLADILAR

Ock

Enerji tasarrufu, enerjinin gerektiği kadar israf edilmeden kullanılması, hatta biraz da konforumuzdan ödün vererek tüketilmesini sağlamaktır. Örneğin, evlerimizde ayrı ayrı odalarda işlerimizi yapmaktansa bir araya gelerek, tek bir aydınlatma altında bunu yapmak bir enerji tasarrufu adımıdır.

Enerji verimliliği ise, en az enerji kullanımı ile en etkin şekilde işin gerçekleştirilebilmesi işidir. Örneğin; bir odayı eski halojen lambalar aracılığıyla aydınlatmak yerine aynı aydınlatma ihtiyacını daha az enerji tüketerek karşılayabilen led teknolojili lambalar ile aydınlatmak bir verimlilik uygulamasıdır.

Verimliliğin tasarruftan farkı, verimlik akılcı enerji kullanım yöntemleri üzerine odaklıdır, tasarruf ise enerji kullanımını en aza indirme odaklıdır diyebiliriz.

Ara

Okulumuzda sene başı kurul toplantısında aldığımız kitap okuma saatleri ve yarışmaları kararı meyvelerini vermeye başladı. 9, 10, 11. sınıf öğrencilerimiz kitaplarını okudular. Önce sınıf içerisinde rehber öğretmenlerine anlattılar ardından tüm okulla okudukları kitabı paylaşmış oldular.  Okulumuz Z kütüphanede gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize tüm okuyanlar içerisinden 10 öğrencimiz katıldı ve yarıştı. Okuyan herkes gönlümüzde 1. sırada yer alsa da jürimiz tarafından okuduğu kitab en iyi anlatan kişi ödülendirilmek üzere seçildi.